Ο γύρη των μελισσών, συχνά αποκαλούμενος γύρη λουλουδιών, έχει μια πραγματική πλούσια σειρά ευεργετικών ιδιοτήτων. Λόγω της περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά, βρήκε χρήση ως ιατρική ουσία. Πρόσφατα, η γύρη των μελισσών έχει γίνει θέμα ενδιαφέροντος όχι μόνο για την φυσική ιατρική, αλλά και για την κοσμετολογία. Η απεριόριστη θρεπτική αξία της γύρης των μελισσών προκύπτει από μια πολύ πλούσια χημική σύνθεση, καθώς έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερες από 250 διαφορετικές ενώσεις σε αυτήν. Περιέχει απλά σάκχαρα (φρουκτόζη, γλυκόζη), λιπαρά οξέα, περισσότερα από 30 αμινοξέα (η περιεκτικότητά τους στη γύρη φτάνει έως και 12%) και μέταλλα όπως κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Η γύρη των λουλουδιών είναι επίσης πηγή πολλών βιταμινών. Μεταξύ αυτών, οι πιο σημαντικές είναι: A, B1, B2, B3, E, C, PP και D. & NBSP; <strong> Σύνθεση: </strong> Γύρη λουλουδιών & NBSP; <strong> θρεπτική αξία ανά 100g <// ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ> Ενεργειακή αξία 1103kJ/ 261kcal - 13%RWS*λιπαρά